Söndagspromenad




FOTO: Egna

Idag har vi en väldigt lugn och skön söndag. Vi har käkat "frukost" ute, eller snarare så var vi sena och kom lagom till afternoon tea på BageriEtt. Det bjöds på "all you can eat" av Scones, Brownies och kakor. Sconesen var väldigt goda! Resten var väl lite sådär, urvalet var inte jättestort, men man blev mätt i alla fall.

Efteråt begav vi oss ut på en promenad i snöblasket. Det är nästan lite höstigt ute och vårkänslorna känns nu långt borta. Vi gick förbi nya hotellet Park Inn som ska öppna i Sjöstaden i vår. Ganska häftigt hus! Har hört rykten om att det ska bli Spa och Skybar längst upp, men vet inte om det finns någon sanning i ryktena. Trevligt vore det :-)


Loppisfynd

Igår gick vi en sväng in till söder och på vägen slank vi in på den konstigaste second hand jag varit på. En butik i flera våningar och ingen ordning på något. Jag tror inte att de kontrollerar sakerna innan de placeras i butiken för det kändes som de sålde all skit vidare. Men jag lyckades i alla fall hitta två snygga vaser för femtilappen var. Ett fynd tycker jag!


FOTO: Egna

Tävlar hos FURNISH.etc

FURNISH.etc har just nu en tävling på sin blogg där man kan vinna Pappelinas matta Molly (från designonline.se). Jag är självklart med och tävlar och det tycker jag att du också ska vara!



Jag har gjort ett litet inspirations-kollage nedan för hur det skulle kunna se ut om man placerar mattan på uteplatsen, som jag planerar att göra om jag vinner :-)



FOTO:
Pappelinas matt Molly från designonline.se
Sweetcake från KGDesign.se
Stol från sallyann.se
Bricka från lagerhaus.se
Pappelinas kudde Vera från designonline.se
Planteringskorg från designonline.se
Cocktail-glas från lagerhaus.se

Tips

Om du inte själv kan eller orkar virka och du har en gammal kudde, gardin eller filt som du börjar tröttna på eller som behöver livas upp nu inför våren så dra till Ikea. De har ett dekorations-set med fem virkade detaljer att dekorera med. Rikitgt söta! :-)


FOTO: Ikea

Home Sweet Home

Efter helgens snökaos med inställda bussar och väntande ute i kylan så sitter jag idag hemma och jobbar. Det känns bättre att lägga den tid, som jag annars skulle sitta fast i kollektivtrafiken, på att jobba och jag som annars har en pendlingstid på 50 min enkel väg, känner inte för att förlänga den på grund av SL.

Måste säga att jag har en otrolig tur som har ett arbete där jag kan sitta hemma och jobba. Speciellt sådana här dagar, när det snöar och är 15 grader kallt. Då är det inte alls speciellt kul att behöva ge sig ut med vetskapen om att SL redan innan har varnat om att man bör stanna hemma om man kan. Så jag följer SL:s råd och stannar hemma idag!


FOTO: CarlssonIntrior.se

Värmande i vinterkylan

Efter shopping-turen i lördags så var vi totalt nerkylda! Men det är inget som en "varm choklad"-drink inte kan råda bot på! :-) Vi lyxade till det lite med varsitt sugrör i Sverige-färgerna (och drack drinken framför OS). Sambon blandade till en Irish Coffee till sig själv, men jag som inte varken gillar kaffe eller Whiskey blandade mig en drink med varm choklad och likör. Extra lyxigt med grädde på toppen! :-)


FOTO: Eget

Anslagstavla

Igår var vi en sväng på Ikea för att leta efter förvaring till vårt extra-rum som används till kontor. Jag vill få till en mysig arbetsplats där man både kan sitta och slö-surfa och jobba. Jag är sugen på att ha en anslagstavla över skrivbordet och hittade en snygg i vitt frostat glas på Ikea som var snygg. Tyvärr var den inte magnetisk, vilket jag vill ha, så efter lite surfande hittade jag anslagstavlorna nedan på Clas Ohlson. Det lutar nog åt att det blir en svart som påminner lite om de gamla griffeltavlorna från skolan. Priset är 199kr för 35x35 cm.


FOTO: Clas Ohlson

Retro-snyggt tidningsställ

Vi vågade oss ut på en shopping-tur idag trots ovädret, men kallt var det! Jag längtar verkligen efter våren nu, men efter allt snöfall idag så ser det ut som om jag kan få längta ett bra tag till! Vi hann med en del "tråkiga" inköp till hemmet, som gummilist och krokar till badrummet. På Åhléns och hittade vi ett perfekt retro-snyggt tidningsställ till vardagsrummet. Visst är det snyggt!?


FOTO: Åhléns

Alla hjärtans dag

Idag är det alla hjärtans dag och jag har överraskat med frukost på sängen. Frukosten bestod av våfflor med grädde och sylt och jag stod en timme och gräddade våfflor så nu finns det över till ett helt kompani!

Jag gjorde ett eget kort till min älskling med min "älskade" präglingsmaskin från Clas Ohlson. De små platsremsorna med präglade bokstäver osar barndom lång väg!


FOTO: Eget

Söt liten form

Efter en stor frukost bestående av gröt, macka och stekt ägg (ångrar valet av lingonsylt på gröten, blä!) hann jag med en sväng till Stockholm Furniture Fair. Det var väldigt stort med många olika utställare. Jag gick nästan vilse där inne bland alla montrarna :-) Trots skyltar om foto-förbud så var det många som sprang runt och fotade, men jag kände mig förvirrad så jag behöll kameran i väskan.

Det var mycket fina inredningsdetaljer och jag fastnade speciellt för utställaren KG Design:s gulliga "Sweet Cake". Den kan användas som t.ex. badbalja eller kruka. I love!


FOTO: Stockholm Furniture Fair

Annorlunda kryddhylla?

Det saknades bra förvaring för kryddor i vårt kök. Efter en del funderingar så hittade vi tavellister på Ikea som vi har använt. Malin på Inspiration & Design-bloggen tipsade om tavellister för ett tag sedan och påpekade att användningsområdena är obegränsade. Jag tycker att vi har bevisat att man kan använda dem till annat än tavlor i alla fall :-)


FOTO: Eget

Makeover

För ungefär ett år sedan så var vi på soptippen för att slänga en massa saker och då hittade jag lite "skräp" att ta med mig hem också. Eftersom den ena lampskärmen var trasig så har jag plockat isär lampan, bytt el och använt två av skärmarna som punktbelysning över vår köksö. Nu återstår bara att se vad man ska hitta på med åtestående delar. Funderar på om man skulle kunna sätta nya sladdar och lampor i trädelen med armar. Kanske skulle fungera med Fixa från Bolagret?




FOTO: Egna







Stockholm Furniture Fair

Ni har väl inte missat att Stockholm Furniture Fair äger rum i Stockholm just nu. Imorgon, lördag, är mässan öppen för allmänheten mellan 13.00-18.00. Jag hoppas kunna ta mig dit en sväng och kolla lite på vad som händer framöver.


FOTO: Stockholm Furniture Fair

Virkat

Egentligen känner jag mig lite splittrad till att visa er denna fantastiska pläd eftersom leveransen är beräknad till 10 maj och jag ännu inte gjort någon beställning :-) Men eftersom pläden är så otroligt fin så måste jag ju dela den med er! Lagom pris också! För 299kr så kan pläden bli din, om du orkar vänta till 10 maj vill säga.


FOTO: Ellos

Längtar...

Då jag precis har blivit lycklig ägare till en lägenhet med både balkong och terass så börjar jag längta efter att få utnyttja dessa extra kvadratmeter. Jag kan knappt tänka mig hur balkongen kommer att se ut utan en massa snö. Jag har börjat spana lite på utemöbler och hittade stolen nedan hos Sally Ann (Sally Ann är Frälsningsarméns verksamhet för rättvis handel). Jag tycker att den ser ut att passa väldigt bra för sena vin-kvällar på terassen.


FOTO: Sally Ann

Pris: 595kr

Knalliga färger

Nästa kollage i temat "färg för badrummet". Detta kollage har fyra starka färger och kan säkert uppfattas som lite skrämmande för de som är lite rädda för färg :-)


FOTO:

Duscdraperi Sanni 129kr från Ikea
Badhandduk Saxå 29kr (Turkos och Orange) från Ikea
Babell MINI 159kr från Favoritsaker.se
Tygkorgar x2 99kr från HM Home
Gästhanduk Living 49kr från Hemtex
Badrumsmatta Saxå 29kr (Turkos och Orange) från Ikea
Njuta Badpuff 39kr/3 styck från Ikea
Badlakan Living 249kr från Hemtex
Hängare Sparv 139kr från Favoritsaker.se

Köpställen:
Hemtex
Ikea
HM Home
Favoritsaker.se

Ännu ett frukostbröd

Bröd i bakform är verkligen otroligt smidigt. Jag gillar när brödet varken behöver jäsas, knådas eller bakas ut. Jag har provat ett otroligt saftigt och spännande bananbröd från arla.se som rekommenderas. Denna gång tog jag inte ut svängarna utan följde receptet till punkt och pricka. Mycket nyttigheter och bananerna, havregrynen och nötterna gör att man håller sig mätt länge. Receptet hittar du här.




FOTO: Eget

Gult!

Om det är någonstans som det är lätt att förändra med färg så är det väl badrummet. Jag skulle vilja ha lite mer vårkänsla i badrummet så jag kommer nog köra med mycket färg! Jag måste bara bestämma mig för vilken/vilka färger som känns rätt i vårt badrum. Nedan är ett härligt kollage med mycket gult.


FOTO:

Duscdraperi Living 299kr från Hemtex
Njuta Badpuff 39kr/3 styck från Ikea
Lidan förvaring 89kr/2 styck Ikea
Ljusstake 189kr från Favoritsaker.se
Badrumsmatta Living Chenille 199kr från Hemtex
Duschbadlakan Apelviken 45kr från Hemtex
Velourrock Living Visby 399kr från Hemtex
Prydnadshand för smycken 169kr från Favoritsaker.se
Galge med pärlor 2-pack 69kr från Favoritsaker.se
Duschbadlakan Living 199kr från Hemtex
Babell MINI 159kr från Favoritsaker.se

Köpställen:
Hemtex
Ikea
Favoritsaker.se


Kniv-förvaring


Foto: Designtorget


För att knivarna inte ska ligga och skava på varandra i lådan så är det bra att använda kniv-magneter. De brukar dock vara ganska tråkiga, men magneterna från Designtorget är verkligen en färgklick! Och till ett rimligt pris dessutom: 75kr/st.

Finns även i turkos och vit.

Bokstäver




Foto: Eget


Om man ska inreda med text så tycker jag att det ska vara personligt och att det ska stå för något. Jag lyckades övertala sambon att vi skulle köpa stora trä-bokstäver med våra initialer när han var lite svag efter en utekväll:-) Jag har letat efter det perfekta stället att placera bokstäverna och vad är bättre än över vår säng!? De passar speciellt bra att ställa på den nya sänggaveln från Ikea. Jag är väldigt mycket för "mys-belysning" (vilket sambon beklagara sig över varje kväll då han tvingas släcka nio lampor som han noga har räknat) och sänggaveln är perfekt att placera lite ljus på för mysiga stunder :-)

Help wanted!


FOTO: Eget

Jag hittade en jättesnygg liten hylla på second hand för ett tag sedan, men jag vet inte riktigt vad jag ska göra med den. Jag vet att det är lite av en synd att förstöra teak, men skivan är så sliten och metallen så rostig, att jag bara måste ge mig på den. Idén är att jag ska hänga upp hyllan i hallen, precis innanför dörren så att man kan lägga av sig t.ex. nycklar och post på hyllan (annars älskar sambon att belamra hallbyrån, vilket jag inte gillar). Tanken är också att den ska fungera som "laddnings-plats" för mobilerna.

Mitt problem är att jag har köpt hem högblank vit färg som jag har tänkt spraya hyllan med. Jag var helt säker på mitt val i affären, men nu har jag börjat att fundera: "Det kanske skulle passa bättre till halltapeten om jag målar den svart?". Nu kan jag inte bestämma mig... Sambon väljer alltid svart före vitt, så han tycker att hyllan absolut ska målas svart. Jag behöver hjälp! Vad tycker ni skulle passa till den randiga tapeten i hallen?

RSS 2.0