Glad påsk




Här har det varit påskpyntat i nästan en vecka nu. Påskduk, påskägg och påskris pryder köksbordet.


Snart är det dags för 4 dagars välbehövlig ledighet. Jag ska åka hem till föräldrarna och bli lite bortskämd under helgen. Jag slits mellan att tycka att det är skönt att komma bort ett tag till att önska att jag bara kan vara hemma när jag äntligen är ledig. För mig stämmer i alla fall "Borta bra men hemma bäst!". Det brukar alltid kännas som att det behövs minst en dags semester när jag kommit hem igen efter att umgåtts och varit trevlig i flera dagar :-) Samtidigt är det väldigt skönt att komma bort också och bli lite ompysslad och kunna strunta i allt annat för ett litet tag.

Hoppas ni får en bra påsk!

Senaste loppisfyndet

Förra helgen besökte jag loppisen i Vårbergs centrum för första gången. Bland alla saker, och då menar jag verkligen ALLA saker, hittade jag två ljusstakar för 15 kronor. De huserar just nu i köksfönstret.


FOTO: Eget

Sommar-längtan


FOTO: Blankö från Ikea, 199 kr


Jag längtar så sjuk mycket efter grusfria gator, värme, och lata dagar i solen! Speciellt eftersom jag nu har varit på två jobbresor i varmare länder under de senaste tre veckorna. I måndags upplevde jag 21 grader och sol! Det var otroligt skönt när man lämnade ett snöigt Sverige i söndags :-)

Men med våren och sommaren (som med övriga årstider) finns det också en massa "måsten" som ska fixas, t.ex. båt som ska fixas inför sjösättning eller uteplatser som ska fixas iordning. Vi måste olja trä-trallen på vår balkong och terrass, men också köpa nya ute-möbler. Eftersom vi har kvällssol på terrassen så vill jag ha både en "lounge"-del där man kan sitta och slappa med ett glas vin och en matgrupp. Dock är terrassen ganska smal så måste försöka planera möbleringen lite innan vi köper möblerna. Hmm, undras bara när jag ska ha tid med allt?!

Jag har spanat in mig lite på stolarna Blankö från Ikea, som förövrigt har ett överkomligt pris. Jag älskar att de är så färgglada!


Tapeter

Rusta har en mängd olika tapeter till en billig penning. Man kan välja mellan fototapeter och diverse färglösa och färgglada tapeter. Jag har valt ut några av mina favoriter.












FOTO: Rusta

Vaser


FOTO:

Röd vas från Lagerhaus för 139 kr
Orange vas från Mique för 249 kr (finns i flera färger)

Bokstavskakel

I senaste numret av Familyliving så visas ett badrum stylat för en pappa och hans son i rockabilly-stil. Det jag fastnade för i reportaget var det otroligt häftiga bokstavskaklet (kakeldekor) från Bokstavskakel.se.




FOTO: Familyliving

Trött på kylan...




FOTO: Järnvägshistoriskt forum

Nu börjar jag längta riktigt mycket efter våren! Jag vill slippa klä på mig fem lager kläder för att inte frysa så fort jag går utanför dörren. Tänkt den tid då man kan gå ut utan att ta på sig ytterkläder! När man kan sitta ute på terrassen hela kvällarna. Grilla, åka på cykelturer, bada och segla. Är inte det underbart?! Härom morgonen när vi satt och åt frukost och det snöade och blåste utanför så bad jag sambon att påminna mig om den stunden när jag i sommar kommer att gnälla över att det är för varmt. Vad är det för fel på oss människor (eller de flesta i alla fall) som gnäller över vädret, vad det än är för väder?!

SMHI lovar bara mer kyla och snö och med det känns våren fortfarande långt borta. Jag har varit lite extra gnällig över kollektivtrafiken i vinter, med all rätt, eftersom den inte fungerat som den borde. Dock går det inte att jämföra med problemen som Jönköping drabbades av i januari 1929. Såhär 81 år efteråt så tycker jag mest att bilderna över nedrivna telefonstolpar ser ut som fejkade domedags-bilder. Jag tycker mig också se Frihetsgudinnan i en utav bilderna :-)

Mys-pys med nyttigheter


FOTO: Eget

Jag tycker att det är lite lyxigt att fixa till något lite extra mitt i veckan. Även om det är något enkelt så förgyller det vardagen lite :-) I tisdags kväll lyxade vi till det lite och skar lite grönsaker i stänger och blandade till en dip. Om man är försiktig på dippen så blir det extra nyttigt också!

Vardagslyx är också att krypa upp i soffan med en kopp te efter att ha städat hela lägenheten, som är fallet nu. :-) Älskar att lägenheten är städad innan helgen så att man bara kan vara ledig och njuta!

Egentid


FOTO: Stockholmtown

Oj, oj, oj, vad jag är trött idag! Har redan krypit ner i sängen och ligger här och myser med min dator. Det har varit en jobbig vecka så här långt. Både mycket att göra på jobbet, men också mycket träning som nu tar ut sin rätt. Idag har jag dock hunnit med lite skön egentid på Centralbadet här i Stockholm. Jag mötte upp en vän direkt efter jobbet och sen försvann vi direkt in i värmen. Vi bubblade, snackade skit och åt en bit i baren. Att det kan vara så otroligt skönt att få några timmar med en bra vän och få snacka av sig lite! Just nu känner jag mig skitslut, men också laddad med ny energi inför morgondagen efter att fått ösa ur mig lite!

Hoppas ni har det bra!
Kramar

RSS 2.0