Köksdatorn är på plats!


FOTO: Eget

Så, då var köksdatorn äntligen på plats! Den fungerar både som köksradio, tv och receptbok. Jag använde den igår som receptkälla när jag bakade min hurtbulle. Det kommer nog ta ett tag innan det känns helt naturligt att använda pekskärmen dock, men som tur väl är så följde det med ett snyggt tangentbord som man kan använda då man ska skriva mycket. Datorn har funnit sin plats på köksön och igår fick mamma följa med i vårt frukost-fixande via webbkameran. Riktigt trevlig underhållning tyckte hon :-)

Idag är det bakis-söndag efter 30-årsfesten igår så det blir till att laga något enkelt, som Färspizzan från Buffé till exempel. Jag sitter och myser i soffan och tar det lugnt. Är inte alls sugen på att jobba imorgon, men man är ju så illa tvungen :-) Det känns som om helgen har gått alldeles för fort, som vanligt, och vi har inte hunnit med det som vi planerade. Vi skulle ju packa upp resten av kartongerna idag...

Frukostbröd


FOTO: Eget

Idag hade jag planerat in en lång och skön sovmorgon eftersom jag sovit lite för lite hela veckan. Men självklart vaknade jag klockan åtta och var pigg. Så vad gör man då när sambon ligger bredvid och sover sött?! Jag har varit sugen på att prova att baka ett bröd som jag hittat på Arla. Det blev helt underbart gott och saftigt! Jag rekommenderar det verkligen! Jag improviserade lite och byte ut en del ingredienser, bl a hasselnötter eftersom sambon inte är så förtjust i nötter. I min ugn räckte det med ca 45 minuter för att brödet skulle bli färdigt.

Min hurtbulle:

2 dl Saltå Dinkelgröt
5 dl vetemjöl
1 dl krossade linfrön
1 dl torkade aprikoser skurna i mindre bitar
1/2 dl solrosfrön
1/2 dl pumafrön
2 tsk bikarbonat
1 tsk havssalt
4 dl mild yoghurt
1/2 dl flytande honung
1/2 dl rårörda lingon

Vårkänslor någon?


FOTO: Eget

Jag tycker egentligen att det är lite tidigt att börja tänka på våren redan, men när reklamen från Blomsterlandet damp ner i brevlådan och innehöll rubriker om "Tulpan-fest!", så var jag tvungen att ge mig! Jag fick springa förbi affären på vägen hem och handla lite tulpaner inför helgen :-) Tänk vad lite fina blommor hemma gör för välbefinnandet!

"Nyårslöftet"


FOTO:Granit.se

Jag har säkert många brister, men en av dem som stör till och med mig själv :-), är att jag är otroligt dålig på att ta hand om och sortera räkningar och andra viktiga papper. Jag betalar dem självklart i tid, men sedan samlar jag dem på hög med ambitionen att ta hand om dem vid ett senare tillfälle. Det har aldrig hänt att jag gjort det så jag fatta inte att jag inte har gett upp. Jag blir lika arg på mig själv varje gång när jag tillslut blir tvungen att sortera bland gamla räkningar! Inte änns kuverten har jag slängt utan lagt med dem i högen som något slags extra tillbehör. Eller tror jag att jag kommer få användning av dem igen?! Jag vet inte... 

Mitt nyårslöfte för i år är att bli bättre på att sortera mina räkningar (förutom att bli en bättre människa då förståss...). En kollega tipsade om arkivboxen med hängmappar (ovan) från Granit som hon samlar räkningarna i och när den är full så måste man rensa! Det tycker jag verkar smart! :-) Dessutom är det ju snyggt också!

Spara eller slösa?


FOTO: Designtorget & Ikea

Vissa saker undrar jag om man köper bara för att de är snygga? Vi har i alla fall köpt nya vita stolar från EM som jag gillar jättemycket! Problemet är bara att de verkar vara väldigt känsliga och blir lätt repade av nitar på byxfickor. Har letat efter någon form av stolsdynor som passar stolarna och hittade dynan dot från Designtorget. Den kostar dock över 200 kr per dyna och har man 6 stolar så blir det ju ganska mycket pengar. På Ikea hittade jag liknande dynor för ca 60 kr vilket jag tycker är överkomligt. Dessutom så tycker inte sambon att de är så snygga så vi får väl växla lite mellan dynor och repad sits...

Förvaring, förvaring, förvaring...


FOTO: Ikea

Nu har vi äntligen klarat av flytten till den nya lägenheten. Våra familjer var snälla nog att hjälpa till och några vänner ställde också upp. Som vanligt så har en del grejer blivit lite smutsiga och repiga... men det får man väl räkna med när man flyttar mitt under vintern och det är snö och grus överallt!

Jag och sambon har också blivit stolta ägare till en "stor" klädkammare med hyllor på väggarna med plats för ytterligare förvaring. I söndags var vi på Ikea en sväng och jag passade på att plocka åt mig prisvärda (29 kr för 22L) lådor i genomskinlig plast för dammfri förvaring. Nu har jag bland annat placerat alla mina sommarkläder i lådorna i väntan på solen och sommaren!

Jag älskar att diska!


FOTO: Lagerhaus

"Älskar att diska" kanske är att ta i, men det är fantastiskt vilken liten terapistund det är att dra på de knall-rosa gummihandskarna och ta tag i ett stort diskberg! Om jag känner mig det minsta sur eller ledsen över något så brukar det hjälpa att diska en stund :-) Det har till och med gått så långt att pojkvännen frågar om det har hänt något speciellt eftersom jag står och diskar :-) För mig rensar det inte bara köket när jag diskar, utan även själen!

Spara eller slösa?


FOTO: Rörstrand och Lagerhaus

Jag har gått ett tag och spanat på burken från Rörstrand (Kulinara). Jag gillar mönstret och det påminner mig om en skärbräda som min mormor hade när jag var lite. När jag tittade runt lite på Lagerhaus så hittade jag en liknande burk för en lite billigare peng så nu är bara frågan om jag ska spara eller slösa?

Ny anteckningsbok för mina tankar


FOTO: Eget

Jag passade på att köpa en ny anteckningsbok när akademibokhandeln hade 30% rea i hela butiken. Jag hittade denna fina, i lagom storlek, med mönster från Boråstapeter. Nu kan jag samla alla mina idéer och tips på ett ställe och den får perfekt plats i handväskan så jag har mina idéer nära tillhands när jag är ute och shoppar.

Retro-kläder


FOTO:Mon Chéri

För alla er som gillar vintage- och retrokläder från 60-talet och bakåt så finns sköna butiken Mon Chéri. Jag tycker själv att jag lätt ser lite tantig ut i klänningar från tidigare decennium, men älskar smycken från samma tidpunkt! Såg på Mon Chéris blogg att den fysiska butiken i Göteborg stänger i slutet av februari (och endast webb-butiken kommer finnas kvar). Så alla som har turen att bo i Göteborg borde bege sig till butiken på Östra Skansgatan 3 i Haga innan den sista februari!

Det går runt...


FOTO: EM.com

Jag gillar verkligen trenden med runda virkade mattor. Här är en lagom stor trasmatta från EM som påminner lite om en rund virkad matta. Jag är lite sugen på men vet inte riktigt var den skulle passa. Får se om jag kan hitta någon passande plats hemma att pryda med denna fina matta.

I väntan på Sookie



FOTO: Elektra Records

Jag längtar redan efter Sookie, Bill, Tara och alla andra i Bon Temps! Har hört rykten om att nästa säsong kommer först till/efter sommaren. Men det finns ett "True Blood"-inspirerat soundtrack som kan hjälpa om längtan blir för stor. Ett tips är att lyssna på det via Spotify!

Köksdator


FOTO: ASUS


Kanske lite nördigt och lite onödigt, men en köksdator är i alla fall på väg. Förhoppningen är att den ska kunna placeras på köksbänken eller väggen och ska kunna användas som både "köksradio", "receptbok" och "anslagstavla". Mamma kanske kan får "hälsa på" via webbkameran också och se mig när jag lagar mat i köket :-) Det fina i melodin är att datorn har en pekskärm och förhoppningsvis kommer det att fungera utmärkt även med flottiga fingrar :-)

Mer info

Något helt nytt under solen...

Så var det äntligen dags! Som jag har väntat! På fredag är det äntligen dags för den stora flytten! Jag har läst andras inredningbloggar och trånat i flera månader. Men som jag längtar efter att äntligen få börja pyssla och feja hemma. Jag har i alla fall en bild av att jag kommer börja pyssla en massor hemma. :-) Det är nog antagligen en lite snedvriden självbild; att jag skulle vara den pyssliga med tålamod :-) Vi får se hur det går med mina storslagna planer :-)

Men en sak ska helt klar! Det ska bli otroligt skönt att byta ut alla billiga Ikea-möbler som man köpte under studietiden mot möbler som man verkligen vill ha! Inget ont om Ikea, men det var där jag hamnade och köpte de billiga möblerna. Planen att göra mig av med möblerna när jag slutat att studera gick ju inte riktigt som tänkt och nu, ca fyra år senare, så har jag fortfarande möblerna kvar. Fast där ljuger jag lite, nu är de äntligen sålda! :-)

Så på fredag flyttar jag äntligen ihop med min pojkvän i vår "drömlägenhet" och min första bostadsrätt!

RSS 2.0